Τυροπιτα με μπεσαμελ




Η τυρόπιτα της μαμάς μου. Με απαλή γεύση, πλούσια σε υλικά. Κατάλληλη για κολατσιό του παιδιού στο σχολείο, για το σύζυγο που θέλει να τσιμπήσει κάτι το βράδυ, για την επίσκεψη στους φίλους που θέλετε να πάρετε κάτι.





Υλικά (για 1 μέτριο ταψί):

1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1,5 νεροπότηρο φρέσκο χλιαρό γάλα
1/5 κιλό φέτα
2 κουτ. γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ανάλαφρη μπεσαμέλ. Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη. Πιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, αν θέλουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Με ένα πινελάκι, αλείφουμε ένα μέτριο ταψί Κι τοποθετούμε μέσα 3-4 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με λάδι. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε από πάνω 3-4 φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι με το πινέλο. Φτιάχνουμε τα φύλλα μας περιμετρικώς του ταψιού να μην περισσεύουν στρίβοντάς τα προς τα μέσα. Με ένα βαθύ μαχαίρι κόβουμε την ωμή μας τυρόπιτα σε βαθιά κομμάτια και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο 1/3 του ύψους από τον πάτο του φούρνου, στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν. 

*Αν θέλετε μπορείτε μέσα στη γέμιση να προσθέσετε 100 γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. 





Σχόλια

  1. Απλή και συνάμα φανταστική τυρόπιτα! Τελικά κορίτσια η πιο απλές τυρόπιτες ειναι και η γευστικότερες. Πολλές φορές την έχω φτιάξει και πραγματικά είναι για όλες τις περιστάσεις και όλη την οικογένεια! Πολλές φορές που δεν προλαβαίνω όμως λόγω υποχρεώσεων και δουλειάς να μαγειρέψω θα προτιμήσω την τυρόπιτα που βρίσω από εδώ https://www.everest.gr/pites/me-turia/ . Ειλικρινά σας το λέω είναι τέλεια και πολύ κοντά σε γεύση σπιτικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις