Μελένιο χταπόδι.

             
                   Υλικά

                   1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό.
                   10 κρεμμύδια.
                   1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
                   1 ντομάτα
                   1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
                   1/2 φλιτζάνι λιαστό κρασί.
                   1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο.
                   1/2 φλιτζάνι κονιάκ
                   1 φύλλο δάφνης.
                   4-5 κόκκους μπαχάρι.
                   1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο.
                   Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


                   Οδηγίες.
  
                   Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά.
                   Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια
                   σε χαμήλη φωτιά.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
                   Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές.
                   Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα,προσθέτουμε κρασί,το μπαλσάμικο,την ντοματα
                   τη δάφνη,το μπαχάρι και αρκετό πιπέρι.
                   Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα,μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και μελώσει η σάλτσα.
                   Τέλος προσθέτουμε το μέλι.











Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις