Τέλεια καρυδόπιτα.

                    
          Υλικά
  
          6 αυγά.
          1 κούπα ζάχαρη.
          1 κούπα φρυγανία τριμμένη.
          1 1/2 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ.
          2 κουταλάκια κανέλλα.
          1/4 κουταλάκι γαρίφαλλο.
          1 1/2 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα.

          για το σιρόπι.
       
          2 κούπες ζάχαρη.
          2 κούπες νερό.
          1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
          3 κουταλιές κονιάκ.
          Λίγη ζάχαρη άχνη.

          Οδηγίες.

          Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ,μέχρι το μείγμα να
          πάρει το χρώμα του λεμονιού για 15 λεπτά.
          Στο μεταξύ ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά.
          Ρίξτε το μείγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά,ανακατεύοντας απαλά με
          ένα κουτάλι.
          Υστερα ρίξτε και ανακατέψτε απαλά τα καρύδια,ρίχνοντας τα κι αυτά σε δόσεις προσέχοντας
          να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
          Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 25εκ βουτυρωμένο πολυ καλά.
          Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
          Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί εκτός
          από το κονιάκ.
          Αφήστε να κρυώσει λίγο και ρίξτε το κονιάκ.
          Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι μόλις τη βγάλετε από το φούρνο,ρίχνοντας το
          κουτάλιά-κουταλιά.
          Αφήστε να κρυώσει καλά,αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα.
          Βάλτε ενά χαρτί με διάφορα σχέδια στην επιφάνεια με διάφορα σχέδια και κοσκινίστε διάφορα
          σχέδια.



     






  
     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις