Πασχαλινά κουλουράκια.

         Υλικά.
 
        500γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου.
        500γρ καστανή ζάχαρη.
        4 αυγά.
        1/2 ποτήρι του νερού χυμό από πορτοκάλι.
        Ξύσμα απο 3 πορτοκάλια.
        1/2 φακελάκι baking powder.(10γρ).
        1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική.
        2 βανίλιες.
        1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη.
        1 πρέζα αλάτι.
        1.350γρ αλεύρι μαλακό,κοσκινισμένο με το baking powder.


       Οδηγίες.

       Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη,το αλάτι,τη μαστίχα,το ξύσμα και τη βανίλια για 6-7
       λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.Σε μπόλ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά και τα προσθέ-
       τουμε στον κάδο του μίξερ.
       Προσθέτουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και αφού ανακατέψουμεκαλά,ρίχνουμε και αυτό
       το μείγμα στον κάδο για να ενσωματωθεί.
       Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το baking.Πρέπει να έχουμε ως αποτέλεσμα μια αφράτη
       και εύπλαστη ζύμη.
       Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
       Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
       Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.Τα τοποθετούμε στο ταψί.
       Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
       Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
       Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

                                   

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις