Ευκολη μπεσαμελ

Κάνουμε το δύσκολο εύκολο

Πήγα και εγώ να φτιάξω παστίτσιο για πρώτη φορά. Έφτιαξα τον κιμά, έβρασα τα μακαρόνια... έπρεπε να φτιάξω και τη μπεσαμέλ...!!! Τελικά φάγαμε χοντρά μακαρόνια με κιμά! Αυτή η αηδία που έφτιαξα με την τρίτη προσπάθεια (την πρώτη μου σβόλιασε, τη δεύτερη έκαψα το αλεύρι), δεν έμοιαζε με μπεσαμέλ!
...και μετά ήρθε η πεθερά μου... "Τι παιδεύεσαι παιδί μου;;;!!!" μου λέει, " να σου πω πώς την κάνω εγώ να σωθείς;" Και μου 'πε...

Υλικά:

1,5 λίτρο γάλα
9 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα τα αυγά. Παίρνω μια κατσαρόλα και ρίχνω όλα τα υλικά μέσα -μπλουμ (εκτός από τα αυγά). Ανοίγω το μάτι, όχι στο φουλ. Αρχίζω με μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύω συνέχεια το μείγμα. Το μυστικό είναι το συνεχές ανακάτεμα για να μη σβολιάσει. Όταν αρχίζει να ζεσταίνεται η κατσαρόλα ρίχνω και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω σταθερά και συνέχεια μέχρι να πήξει. Θα γίνει πεντανόστιμη, να μου το θυμηθείτε...

Καλή επιτυχία 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις