Μισκοτινη με κεφτεδακια




Δεν είναι μπιφτέκια, δεν είναι μακαρόνια με κιμά... Είναι κεφτεδάκια! Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια ξεγελάστε τους με αυτή τη συνταγή. Νόστιμη!!!





Υλικά (για 4 άτομα):

500γρ Μισκοτίνη
500γρ κιμά φρέσκο
200γρ ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
μισό ματσάκι δυόσμο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμέμο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 αυγό
ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
200γρ γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη σάλτσα:
3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 τριμμένη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη
κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μια πρέζα ζάχαρη και από λίγο από τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει και το στείβουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη. Ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά και κάνουμε μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα για 4-5 λεπτά περίπου και σβήνουμε τη φωτιά. Βράζουμε τη μισκοτίνη σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη μισκοτίνη με τα κεφτεδάκι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.

Καλή όρεξη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις