Μοσχάρι πιπεράτο με πεκορίνο.
Υλικά.
1 κιλό μοσχάρι.
3 σκελίδες σκόδρο.
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
250γρ πεκορίνο.
1 πρέζα ρίγανη.
1/3 φλιτζανιόυ κονιάκ ή άσπρο κρασί.
Ανάμεικτα χοντροαλεσμένα πιπέρια.
Λίγο αλάτι.
Οδηγίες.
Ροδίζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μεχρί να κάνει κρούστα και απο τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί.
Τρίβουμε διάφορα πιπέρια και άν θέλουμε βάζουμε μπούκοβο.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό στο φαγητό,χαμηλωνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη,λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι πεκορίνο.
Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
1 κιλό μοσχάρι.
3 σκελίδες σκόδρο.
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
250γρ πεκορίνο.
1 πρέζα ρίγανη.
1/3 φλιτζανιόυ κονιάκ ή άσπρο κρασί.
Ανάμεικτα χοντροαλεσμένα πιπέρια.
Λίγο αλάτι.
Οδηγίες.
Ροδίζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μεχρί να κάνει κρούστα και απο τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί.
Τρίβουμε διάφορα πιπέρια και άν θέλουμε βάζουμε μπούκοβο.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό στο φαγητό,χαμηλωνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη,λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι πεκορίνο.
Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου