Πεντικιουρ στο σπιτι

Όταν ο χρόνος πιέζει και το χρήμα δεν ρέει



Η περιποίηση των άκρων είναι πρακτική που εφαρμόζεται για πάνω από 4000 χρόνια. Στην Κίνα έβαφαν τα νύχια τους από το 3000 πΧ για να δείξουν την κοινωνική τους θέση. Αντίστοιχα και στην Αρχαία Αίγυπτο από το 2300 πΧ το να έχεις περιποιημένα πόδια και χέρια ήταν δείγμα κύρους για άντρες και γυναίκες, ακόμα και για τους στρατιώτες!
Σήμερα για εμάς τις γυναίκες, βέβαια, τα περιποιημένα πόδια και χέρια είναι ζητούμενο που όσο το καλοκαίρι πλησιάζει γίνεται επιτακτική ανάγκη.
Ακολουθεί εύκολος τρόπος να ξεφορτωθούμε πετσάκια, σκληρύνσεις και τραχιά όψη φτέρνας, γιατί τα σανδάλια πλησιάζουν κορίτσια....


Σε μια λεκάνη με χλιαρό προς καυτό νερό διαλύετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και το ενυδατικό λάδι ή κρέμα σώματος που προτιμάτε. Βυθίζετε τα πόδια σας μέχρι το νερό να γίνει σχεδόν κρύο. Στη συνέχεια σκουπίζετε ταμποναριστά ώστε το δέρμα να μείνει νωπό και τρίβετε απαλά με ελαφρόπετρα... Για καλύτερο αποτέλεσμα απλώνετε στο τέλος μια ενυδατική κρέμα ποδιών και φοράτε καθαρές βαμβακερές κάλτσες. 

Είστε έτοιμες να αποκτήσετε μωρουδίστικο, βελούδινο δέρμα;!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις