Η πάστα φλώρα της Ισαβέλλας.
Υλικά.
200γρ βούτυρο αγελαδινό,παγωμένο από το ψυγείο.
100γρ καστανή ζάχαρη.
1 αυγό.
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
100γρ αμύγδαλα,αναποφλοίωτα τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
1 κου.γλυκού μπέικιν πάουντερ.
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Οδηγίες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αυγό,το αλεύρι.την αμυγδαλόσκονη και το μπέκιν πάουντερ τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα μας.
Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα αυγό περίπου και το αφήνουμε στην άκρη με αυτό θα φτιάξουμε
τις λωρίδες.
Σε ένα πυρέξ 20εκ αδειάζουμε τη ζύμη μας και την πιέζουμε με τις παλάμες μας
Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκεία μας.
Με τη ζύμη που έχουμε αφήσει,πλάθουμε μερικές λωρίδες και διακοσμούμε χιαστί την επιφάνεια της μαρμελάδας.
Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 40-45 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει,την ξερφομάρουμε και σερβίρουμε.
200γρ βούτυρο αγελαδινό,παγωμένο από το ψυγείο.
100γρ καστανή ζάχαρη.
1 αυγό.
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
100γρ αμύγδαλα,αναποφλοίωτα τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
1 κου.γλυκού μπέικιν πάουντερ.
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Οδηγίες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αυγό,το αλεύρι.την αμυγδαλόσκονη και το μπέκιν πάουντερ τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα μας.
Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα αυγό περίπου και το αφήνουμε στην άκρη με αυτό θα φτιάξουμε
τις λωρίδες.
Σε ένα πυρέξ 20εκ αδειάζουμε τη ζύμη μας και την πιέζουμε με τις παλάμες μας
Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκεία μας.
Με τη ζύμη που έχουμε αφήσει,πλάθουμε μερικές λωρίδες και διακοσμούμε χιαστί την επιφάνεια της μαρμελάδας.
Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 40-45 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει,την ξερφομάρουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου