Μαρμελάδα φράουλα.

      Υλικά.

      1 κιλό φράουλες,καλοπλυμένες και καθαρισμένες.
      1 κιλό ζάχαρη.
      Χυμός από ένα μέτριο λεμόνι.
      1 ξύλο κανέλας,μικρό.
      3- 4 γυάλινα βάζα 250ml.


      Οδηγίες.

     Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια.Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη
     ζάχαρη.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε όλη νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους.
     Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
     Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη προσθέτουμε και το ξυλάκι της κανέλας.
     Μόλις πάρουν βράση,δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας πού και πού.
     Όταν δέσει η μαρμελάδα,προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε να πάρει μια
     βράση.
     Βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας και βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
     Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα.

     *Δύο τρόποι αποστείρωσης.
     1.Γεμίζουμε τα ήδη πλυμένα βαζάκια με βραστό νερό.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά τα
      αφήνουμε να στεγνώσουν.
      2.Βάζουμε τα βάζα,χωρίς τα καπάκια στο φούρνο στους 170 βαθμούς και ότα σβήσει το  
      φωτάκι του φούρνου.τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
                           


                                




     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις