Διαιτα πριν το καλοκαιρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ήδη οι παραλίες μας, έχουν αρχίσει να γεμίζουν κόσμο. Κατεβάσαμε τα καλοκαιρινά, ανεβάσαμε τα χειμωνιάτικα, προβάρουμε το περσινό μας μαγιό και στην πλειοψηφία μας αποφασίζουμε κρυφά....δίαιτα από αύριο! Όποια σελίδα κι αν ανοίξεις, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις άρθρα για γρήγορη και μόνιμη απώλεια κιλών, το τέλειο σώμα χωρίς κόπο, έτοιμες για παραλία σε 3 μέρες και άλλα τέτοια. Και όμως κορίτσια ξέρουμε καλά, πως τα αγαθά κόποις κτώνται... μετά τα 25!! Τα παρακάτω είναι πράγματα που έχω παρατηρήσει ότι έχουν αναλογικά γρήγορα αποτελέσματα σε σχέση με την προσπάθεια-χρόνο που απαιτείται.

Μια εύκολη δίαιτα για μένα για να "ξεφουσκώσω" είναι η πρωτεϊνική. Μετά από δύο γέννες εξακολουθεί να έχει εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα. Για κανα 10ήμερο τρώω μόνο κρέας (χωρίς πολύ λίπος), αυγά, γιαούρτι, φρούτα και λαχανικά αλλά όχι μπανάνα, πατάτα και αρακά. Συνήθως χάνω 3-5 κιλά. Και αν η επιστροφή στη φυσιολογική διατροφή, γίνει σταδιακά και με νορμάλ ποσότητες δεν "επιστρέφουν" τα χαμένα κιλά.

Εννοείται πως βοηθάει η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Αν δεν έχετε διάθεση για δίαιτα, μπορείτε να κάνετε μερικούς κοιλιακούς, κάμψεις, σκοινάκι (και χωρίς σκοινάκι), στέπερ (ακόμα και αυτοσχέδιο με βιβλία στο πάτωμα). Και με 10' τη μέρα υπάρχει διαφορά...ειδικά, αν μπορείτε να ασκείστε πριν το βραδινό ύπνο (από προσωπική εμπειρία).

Νερό, νερό νερό! Το λένε παντού και πάντα και είναι αλήθεια. Η ενυδάτωση είναι το παν. Για το δέρμα, για το σώμα, για τη διάθεση. Το νερό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στην αποτοξίνωση. Εμένα προσωπικά δε μου δημιουργεί κανένα αίσθημα κορεσμού και δε μου αρέσει κιόλας...Οπότε για να το πίνω, είτε υποχρεώνω τον εαυτό μου έχοντας πάντα μαζί μου ένα μπουκάλι, ή το αντικαθιστώ με αφεψήματα (τσάι, λουίζα, φασκόμηλο) ή του προσθέτω λεμόνι.

Το σημαντικότερο όμως απ'όλα για να βγείτε φέτος -και κάθε καλοκαίρι- στην παραλία, να απολαύσετε τη θάλασσα και τον ήλιο και να είστε απόλυτα ευτυχισμένες και χαλαρές είναι να αποδεχτείτε το σώμα σας. Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο. Αποδεχτείτε την εικόνα του εαυτού σας. Είναι ελάχιστες οι γυναίκες που έχουν τέλειο σώμα και ευτυχώς οι άντρες βγαίνουν με διάφορα γούστα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις