Χιλια φυλλα / Μιλφειγ

Δύσκολο; Δεν είναι!


Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε όπως κι εγώ την εντύπωση πως το μιλφέιγ είναι δύσκολο να πετύχει... Πάντως η παρακάτω συνταγή (από τη νυφούλα μου!) θα σας πείσει για το αντίθετο.


Υλικά:

1 άνθος αραβοσίτου βανίλια (κουτί)

700ml γάλα

1/2 βιτάμ

1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη

1 βανιλίνη

2 πακέτα μπισκότα για μιλφέιγ

1 φακελάκι σαντυγί garni (έξτρα γάλα για τη σαντυγί / περίπου 200ml)



Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιώντας τα 700ml γάλα και όλη τη σκόνη. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη (όσο περισσότερο τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα). Όταν η κρέμα κρυώσει αρκετά αρχίζουμε να την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μίγμα του βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα. Στρώνουμε τα μπισκότα στο σκεύος κομμένα στη μέση (χρησιμοποιείστε ένα μαχαιράκι, με ελάχιστη πίεση στη "ραφή", ανοίγουν στα δύο) και συνεχίζουμε με τις στρώσεις: κρέμα-μπισκότα-κρέμα-μπισκότα. Για την τελευταία στρώση φτιάχνουμε τη σαντυγί και ή τη βάζουμε όπως είναι πάνω από τα μπισκότα ή την αναμιγνύουμε με λίγη κρέμα που έχουμε κρατήσει για αυτό το σκοπό (προτιμώ το 2ο). Γαρνίρουμε με τριμένο μπισκότο (για μιλφέιγ, τρίβουμε με τα χέρια όσα περισσέψουν) και άχνη ζάχαρη (που προσθέτουμε αμέσως πριν το σερβίρισμα για να μην παγώσει). Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχισοτν 30' πριν σερβίρουμε!

Εύκολο; Εύκολο!



*Όταν φτιάχνετε τις στρώσεις μπορεί να ανακαλύψετε ότι η κρέμα πέφτοντας στα μπισκότα τα κάνει να γλιστρούν, αλλά με λίγο σπρώξιμο γυρίζουν πίσω στη θέση τους! Και μετά το πάγωμα το κάθετι κάθεται εκεί που το είχατε βάλει!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις