Καλαμαράκια γιουβέτσι.
Υλικά.
1 κιλό καλαμαράκια(φρέσκα ή κατεψυγμένα) πλυμένα και καθαρισμένα.
1 κονσέρβα ντοματάκια.
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
2 φλιτζάνια κριθαράκι.
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί.
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο.
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
1 ματσάκι μαιντανός.
Αλάτι χοντρό,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3-4 κόκκοι μπαχάρι.
Οδηγίες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια.χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί,ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπαχάρι και τη ζάχαρη.Αφήνουμε για 5-10 λεπτά, αποσύρουμε
από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί φούρνου.
Προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια νερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να ψηθεί 20 λεπτά.
Αποσύρουμε,πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό.
1 κιλό καλαμαράκια(φρέσκα ή κατεψυγμένα) πλυμένα και καθαρισμένα.
1 κονσέρβα ντοματάκια.
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
2 φλιτζάνια κριθαράκι.
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί.
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο.
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
1 ματσάκι μαιντανός.
Αλάτι χοντρό,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3-4 κόκκοι μπαχάρι.
Οδηγίες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια.χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί,ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπαχάρι και τη ζάχαρη.Αφήνουμε για 5-10 λεπτά, αποσύρουμε
από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί φούρνου.
Προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια νερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να ψηθεί 20 λεπτά.
Αποσύρουμε,πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου