Σε ευχαριστώ μαμά!

Μάνα,μητέρα,μαμά.Από τις ομορφότερες λέξεις που κοσμούν το ελληνικό μας λεξιλόγιο.Μια λέξη που παραπέμπει άμεσα στην λέξη ευγνομωσύνη.Νιώθεις αβίαστα ευγνωμοσύνη για την γυναίκα που πόνεσε για να σε φέρει σε αυτό τον σκληρό κόσμο για να σε μάθει απο την πρώτη στιγμή της ζωής σου να παλεύεις και να διεκδικείς.Είναι το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζεις,αγγίζεις,μυρίζεις.Η πρώτη μάχη ενος μωρού ειναι να ανακαλύψει και να γευτεί το στήθος της μητέρας του.Η επαφή αυτή μοναδική!Η μητέρα πλυμμηρισμένη από αγάπη κοιτάζει το καινούργιο μέλος της οικογένειας και σκέφτεται οτι έχει το θαύμα της ζωής στην αγκαλιά της ενω παράλληλα το μωρό να ανακαλύπτει την φυσική του τροφή που δεν είναι άλλη από το μητρικό γάλα.
 Πολλές φορές σκέφτομαι οτι δεν μπορούν να αποτυποθούν στο χαρτί τα συναισθήματα που νιώθει
 η μητέρα για το παιδί της,είναι τόσο έντονα τόσο δυνατά που η δύναμη τους μπορεί να προκαλέσει    έκρηξη.Όταν μια μάνα αντιληφθεί ότι κάποιος μπορεί να βλάψει το παιδί της μεταμορφώνεται σε μπουμπουλίνα για να υπερασπιστεί το παιδί της ότι πιο πολύ αγάπησε σε αυτό τον κόσμο,είναι ικάνη να δώσει την ζωή της για να σωθεί η ζώή του.Τί πιό θαρραλέο απ' αυτό.
 Τιμώντας την σημερίνη γιορτή της μητέρας το μόνο που μπορώ να πώ και να γράψω είναι σε ευχαριστώ μαμά που με έφερες στη ζωή και ο Θεός που με αξίωσε να γίνω μάνα.







                          


Mom, mother, mommy…. one of the most beautiful words. It’s a synonym for gratitude. We all are grateful for the woman who went through so much pain to bring us into this world, always helping us to stand on our own feet. She’s the first person that we see, touch and smell. The first challenge for a baby is to be breastfed. What a unique experience! A mother holds the new member of the family, looking at it as a miracle of life, being in total bliss and the baby discovers its first food- mother milk. I think that words just can’t describe the feelings of a mother for her baby, they’re so intense and powerful. When a mother feels her baby is in danger, she will easily find so much strength out of nowhere to protect her baby, even to the point of sacrificing her own life. How brave is that! Honoring mother’s day, the only think I can say and write is: I thank my mother for bringing me into life and God for blessing me with a child as well.
Translation by Efi.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις