Οι ντοματοκεφτέδες της θείας Μαρίας.
Υλικά.
1 κιλό ντομάτες.
2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια.
1 ματσάκι μαιντανός.
3 φέτες ψωμί.
1/2 κιλό αλεύρι.
Χοντρό αλάτι.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λάδι για τηγάνισμα.
Οδηγίες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαιντανό.Βρέχουμε πρώτα το ψωμί και μετά το σφίγγουμε
καλά να φύγει όλο το νερό.
Βάζουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,το μαιντανό,το αλάτι,το πιπέρι και το ψωμί σε ένα βαθύ μπόλ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις.
Ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας για κάθε κεφτέ.
Τους σερβίρουμε καυτούς.
1 κιλό ντομάτες.
2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια.
1 ματσάκι μαιντανός.
3 φέτες ψωμί.
1/2 κιλό αλεύρι.
Χοντρό αλάτι.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λάδι για τηγάνισμα.
Οδηγίες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαιντανό.Βρέχουμε πρώτα το ψωμί και μετά το σφίγγουμε
καλά να φύγει όλο το νερό.
Βάζουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,το μαιντανό,το αλάτι,το πιπέρι και το ψωμί σε ένα βαθύ μπόλ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις.
Ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας για κάθε κεφτέ.
Τους σερβίρουμε καυτούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου