Κερκυραϊκό μπιάνκο της Κυρίας Τασίας.
Υλικά.
4 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο.
1.200γρ πατάτες.
3 σκελίδες σκόρδο.
200ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά.
2 καρότα σε λέπτες ροδέλες.
1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί.
Χοντρό αλάτι.
Πιπέρι.
Μαιντανός
Χυμό 2 λεμονιών.
Οδηγίες.
Σε ένα μπόλ μαρινάρουμε τις φέτες του μπακαλιάρου με κρασί και το χυμο απο ένα λέμονι
για 30 λεπτά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες,το σκόρδο.τα καρότα,τις
πατάτες και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα.Ριχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε περίπου 35 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό
λεμονιού από ένα λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με μαιντανό.
4 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο.
1.200γρ πατάτες.
3 σκελίδες σκόρδο.
200ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά.
2 καρότα σε λέπτες ροδέλες.
1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί.
Χοντρό αλάτι.
Πιπέρι.
Μαιντανός
Χυμό 2 λεμονιών.
Οδηγίες.
Σε ένα μπόλ μαρινάρουμε τις φέτες του μπακαλιάρου με κρασί και το χυμο απο ένα λέμονι
για 30 λεπτά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες,το σκόρδο.τα καρότα,τις
πατάτες και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα.Ριχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε περίπου 35 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό
λεμονιού από ένα λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με μαιντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου