Τυρόπιτα με φύλλο κανταϊφι.

Υλικά.

1 πακέτο φύλλο κανταϊφι.
6 αυγά(τα 2 για την γέμιση).
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματιού.
300γρ ανθότυρο.
300γρ φέτα τριμμένη.
300γρ κεφαλογραβιέρα.
300γρ κασερι.
300γρ γκούντα.
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Οδηγίες.

Τρίβουμε όλα τα τύρια σε χόντρο τρίφτη μέσα σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα,το ελαιόλαδο και το πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
Χωρίζουμε το φύλλο κανταίφι σε δύο ίσα μέρη.
Στρώνουμε το μισό κανταϊφι στο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι,αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα να αφρατέψει.
Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε μπόλ τα 4 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταϊφι.
Αφήνουμε το πυρέξ για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά του.
Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου.
Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς
και ψήνουμε για 50 λεπτά.



                    




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις