Διασημα λογοτυπα και η ιστορια τους

Πώς προέκυψαν;


Amazon


Στο άμαζον μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε. Το λογότυπό του κάποιοι λένε ότι είναι σαν χαμόγελο ακριβώς γιατί δείχνει την ικανοποίηση των πελατών του. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βελάκι που ξεκινάει από το "a" και καταλήγει στο "z" (1ο και τελευταίο γράμμα του αγγλικού αλφάβητου, αντίστοιχα) και δείχνει ότι στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε. Σαν να λέγαμε από το Α ως το Ω.



Versace

Ο οίκος versace έχει για σήμα του το κεφάλι της μυθικής Μέδουσας. Η συσχετισμός είναι σαφής. Όπως όταν κάποιος αντίκρυζε τη Μέδουσα μεταμορφωνόταν σε ένα ακίνητο πέτρινο άγαλμα, έτσι και όποιος αντικρύζει μια δημιουργία versace μένει ακίνητος να τη θαυμάζει σαν να είναι πέτρινος....







Lacoste


O Rene Lacoste ήταν ένας διάσημος τενίστας που έπαιζε φορώντας βαμβακερά μπλουζάκια πόλο που φορούσαν οι Βρετανοί (που έπαιζαν πόλο με άλογα). Στην Αμερική απέκτησε το ψευδώνυμο Αλιγάτορας και επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, Γαλλία, αυτό παραφράστηκε ως "ο Κροκόδειλος". Καθώς του άρεσε πολύ αυτό το ψευδώνυμο άρχισε να κυκλοφορεί με μπλούζες που έφεραν το "λογότυπό" του και στα γήπεδα, αλλά και εκτός. Όταν πήρε σύνταξη από τον αθλητισμό ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της μάρκας που θα γινόταν σήμα κατατεθέν για τις αστικές τάξεις παγκοσμίως.

Domino's pizza




Ο ιδρυτής της Domino's κατάφερε κάποια στιγμή να αγοράσει μια τοπική πιτσαρία στο Μίσιγκαν που λεγόταν DomiNick's. Όταν άνοιξε τα δύο επόμενα παραρτήματα ο πρώην ιδιοκτήτης του απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει το όνομά του για τα καινούρια καταστήματα. Το όνομα Domino's το σκέφτηκε ένας ντελιβεράς. Οι τρεις κουκίδες αντιπροσωπεύουν τα τρία καταστήματα που υπήρχαν όταν προέκυψε το νέο όνομα.




BMW


Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1917 όταν η Bayerische Motoren Werke αποσχίστηκε από τη Rapp Motor (που είχε ένα στρογγυλό σήμα με ένα μαύρο άλογο σκακιού στη μέση). Ο δημιουργός της BMW δημιούργησε το logo του αντικαθιστώντας το άλογο με τα χρώματα της σημαίας της Βαυαρίας.


Subaru


Στα Ιαπωνικά σημαίνει "ενώνω" και είναι και το όνομα που έχουν δώσει οι Ιάπωνες στον αστερισμό Πλειάδες. Οι Πλειάδες ήταν μυθικά 7 αδερφές εκ των οποίων η μία αόρατη. Έτσι τα 6 αστέρια κατά μία ερμηνεία απεικονίζουν τις "Πλειάδες". Δεύτερη ερμηνεία υποστηρίζει ότι το μεγάλο αστέρι αντιπροσωπεύει την Fuji Heavy Industries (όπως λεγόταν παλιότερα το εργοστάσιο της Subaru) και τα πέντε μικρότερα, τις εταιρείες που αυτή απορρόφησε για να δημιουργηθεί.



Alfa Romeo

Το σήμα των Ιταλικών αυτοκινήτων είναι μία μίξη δύο εμβλημάτων της καταγωγής τους. Ο κόκκινος σταυρός είναι το εθνόσημο του Μιλάνου και το εστεμμένο φίδι που καταπίνει ένα μαυριτανό ήταν το έμβλημα του Οίκου Visconti που κυβερνούσε το Μιλάνο το 14ο αιώνα. Το σήμα δημιουργήθηκε από ένα νεαρό σχεδιαστή του αρχικού εργοστασίου και έχουν γίνει αρκετές μικρές αλλαγές μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του μορφή.
Το δεύτερο σήμα της Άλφα Ρομέο, το τετράφυλλο, ήταν το σήμα των αγωνιστικών μοντέλων ή των πιο ακριβών μοντέλων. Το σήμα αυτό προέκυψε από μία πρόληψη! Ένας οδηγός αγώνων της Άλφα, ο Uvo Sivocci που ερχόταν συνέχεια δεύτερος και θεωρούνταν "άτυχος", ζωγράφισε στο μονοθέσιό του ένα τετράφυλλο. Σε εκείνο τον αγώνα βγήκε πρώτος. Ο Sivocci σκοτώθηκε στη Monza μερικούς μήνες μετά την επιτυχία του ενώ τέσταρε την καινούρια P1 που δεν είχε πάνω ζωγραφισμένο το τετράφυλλο. Από τότε καθιερώθηκε το σήμα αυτό σαν γούρι, αλλά και σε ανάμνηση του Sivocci.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις