Η τυρόπιτα της Κυρίας Ντίνας.

Υλικά για την ζύμη σφολιάτας.

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλάκι αλάτι.
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό.
1 κουταλιά της σούπας ξίδι.
3 κουταλιές της σούπας λιωμένη φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για την γέμιση.

 Φτιάχνουμε μπεσαμέλ.Θα χρειαστούμε.
 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
 1 λίτρο φρέσκο γάλα.
 1 κρόκος αυγού.
 Μοσχοκάρυδο.
 500γρ φετα.

 Οδηγίες για την ζύμη σφολιάτας.

 Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.Προσθέτουμε το ξίδι και το νερό ώστε να έχουμε   ζυμώνοντας μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε τα 2 φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Οδηγίες για την γέμιση.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και σε μια άλλη το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο και καβουρδίζουμε,σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα μας.Ρίχνουμε όλο το γάλα μέχρι
να δέσει η μπεσαμέλ.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη  φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε την φέτα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 40 εκ.Βάζουμε το 1 φύλλο,αδειάζουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το 2 φύλλο.Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο στις χαρακιές
και βρέχουμε με λιγό νερό το φυλλό.
Ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς.



                               











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις