Κερκυραϊκή παστιτσάδα της Κυρίας Ντίνας.

Υλικά.

1 κιλό μοσχάρι.
1 πακέτο μακαρόνια.
3 κρεμμύδια μεγάλα.
2 1/2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ.
1 1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί.
Κανέλα,γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο,δάφνη,μπαχάρι.
Χοντρό αλάτι.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1 κουταλάκι του καφέ κοκκινοπίπερο καυτερό.
1/2 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη.
2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο.
 
Οδηγίες.

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι.Όταν ροδίσει το βγάζουμε απο την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι,μολίς πάρει χρώμα ξαναβάζουμε το κρέας.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι,αλάτι.και τα υπόλοιπα μπαχαρικά με τη
ζάχαρη.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την τον πελτέ ντομάτας.Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί
το κρέας.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε και το αφήνουμενα βράσει για 2-3 ώρες.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε λιγότερο χρόνο,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αποτελειώνουμε το βρασίμο των ζυμαρικών.
                      



                                       




                                        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις