Μπουγατσα απο τη Σμυρνη
Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ερβηλία. Είναι τέλεια μας είπε, πολύ εύκολη και οικονομική. Την βρήκε στο ίντερνετ και θέλησε να τη μοιραστεί μαζί μας. Δε λέμε ποτέ όχι σε δοκιμασμένες συνταγές! Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 μασουράκια βανίλια
200 γρ φρέσκο βούτυρο
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε με λίγο από αυτό το ταψί. Ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε ζαρωμένα μέσα στο ταψί. Προσοχή, όχι το ένα πάνω στο άλλο, το ένα δίπλα στο άλλο, απλά πολύ ζαρωμένα. Όταν τα βάλουμε όλα στο ταψί, περιχύνουμε με ένα κουτάλι με λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Τα βάζουμε στο φούρνο για 12 λεπτά να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ σπάμε τα 5 αυγά, τις 2 βανίλιες τη ζάχαρη λίγο λίγο. Ανακατεύουμε με το σύρμα και αφού ρίξουμε τελευταίο και το γάλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ένα ομογενές μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω την κρέμα. Απλώνουμε να πάει παντού. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ώσπου να πήξει η κρέμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
να ρωτησω ,φυλλα βαζω μονο απο κατω?απανω απο την κρεμα οχι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς... Όλα τα φύλλα μπαίνουν από κάτω. Από πάνω μόνο την κρέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή