Ευκολη σπιτικη μαγιονεζα για ψαρι
Αυτή τη μαγιονέζα τη θυμάμαι από παιδί. Τότε που δε μου άρεσαν ούτε οι σούπες, ούτε και το ψάρι, αλλά περίμενα πώς και πώς να φάω αυτή την πεντανόστιμη σως από τα χέρια της μαμάς.
Υλικά:
1 μικρή πατάτα
1 κρόκος αυγού
χυμός λεμονιού
λάδι
λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα (χωρίς τη φλούδα) αρκετά σαν να θέλαμε να την κάνουμε πουρέ. Όταν βράσει, τη βάζουμε σε βαθύ πιάτο, την πολτοποιούμε και ενώ είναι καυτή, ρίχνουμε πάνω τον κρόκο και ανακατεύουμε με πηρούνι ή μίξερ χειρός, έως ότου ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι και χυμό λεμονιού λίγο-λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε ώστε να γίνει όσο ξυνή θέλουμε. Λάδι συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να αποκτήσει υφή μαγιονέζας.
Υλικά:
1 μικρή πατάτα
1 κρόκος αυγού
χυμός λεμονιού
λάδι
λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα (χωρίς τη φλούδα) αρκετά σαν να θέλαμε να την κάνουμε πουρέ. Όταν βράσει, τη βάζουμε σε βαθύ πιάτο, την πολτοποιούμε και ενώ είναι καυτή, ρίχνουμε πάνω τον κρόκο και ανακατεύουμε με πηρούνι ή μίξερ χειρός, έως ότου ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι και χυμό λεμονιού λίγο-λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε ώστε να γίνει όσο ξυνή θέλουμε. Λάδι συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να αποκτήσει υφή μαγιονέζας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου