Οι λουκουμάδες της γιαγιάς.

Υλικά.
 
1 κούπα χλιαρό νερό.
1 κούπα χλιαρό γάλα.
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι.
4 κουταλιές λάδι.
3 1/4  κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Για το γαρνίσμα.
Μέλι,κανέλα,καρύδια ψιλοκομμένα,ζάχαρη άχνη ή μερέντα.

 Οδηγίες.
 
Διαλύστε τη μαγιά στο νερό.Βάλτε τη στο μπόλ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης
και χτυπήστε τα όλα μαζί 2 λεπτά μέχρι να γίνουν λείος χυλός.
Σκεπάστε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει
η ζύμη.
Για να φουσκώσει πιο γρήγορα  η ζύμη,βάζουμε το μπόλ μέσα στο φούρνο αφού προηγουμένως
τον έχουμε θερμάνει στους 50 βαθμούς κελσίου.Σβήστε τον και αφήστε τη ζύμη μιά ώρα περίπου.
Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας,κόψτε με ένα κουτάλι,βουτηγμένο σε νερό,κομματάκια
ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λάδι.
Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά,πρίν κόψετε τη ζύμη για ναμην κολλάει σε αυτό.
Με μια τρυπητή κουτάλα,πατάτε τους λουκουμάδες,ώστε να καλύπτονται από το λάδι και να
ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Μόλις τους βγάζετε από το λάδι,βάζετε το γαρνίσμα της αρεσκεία σας.



                               




                                    


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις