Σπανακόπιτα Ηπειρώτικη.

Υλικά για το φύλλο.

750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας ξίδι.
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό.
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι.
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.

Υλικά για την γέμιση.

1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο.
2 πράσα μεγάλα.
1 κρεμμύδι ξερό.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
300γρ φέτας.
2 αυγά.
Αλάτι χοντρό.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Οδηγίες για την παρασκευή του φύλλου.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.Προσθέτουμε το ξίδι,αλάτι,ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας,μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο μας.

Οδηγίες για την γέμιση.

Σε ενα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα πράσα  και το σπανάκι.Αφού μαραθούν
αποσύρουμε από την φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσει,στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την
φέτα.Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα μας.
Λαδώνουμε ενα ταψί 36 εκ.στρώνουμε το φύλλο μας.Αδειάζουμε την γέμιση μας.Καλύπτουμε
με το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε σε κομμάτια,ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.
Ψήνουμεσε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.


                                  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις