αμπελοφυλλα ολο το χρονο
Αυτή την εποχή μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκα αμπελόφυλλα ή να τα κόψουμε από την κληματαριά. Είναι οι τελευταίες μας ευκαιρίες; Πώς όμως μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο;
Διαδικασία:
Τα πλένουμε και τα χωρίζουμε σε στοίβες. (Εγώ τα χωρίζω ανά 50) Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ενώ βράζει βυθίζουμε μία στοίβα για 3'. Την απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα όταν φύγουν τα πολλά νερά ώστε να σουρώσουμε την επόμενη στοίβα, κ.ο.κ. Αφήνουμε τις στοίβες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη είτε τυλιγμένα σε μεμβράνη είτε σε polybag.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε τα βγάζουμε από την προηγούμενη μέρα, για να αποψυχθούν σε θερμοκρασία δωματίου και να φτιάξουμε τα ντολμαδάκια μας!
Διαδικασία:
Τα πλένουμε και τα χωρίζουμε σε στοίβες. (Εγώ τα χωρίζω ανά 50) Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ενώ βράζει βυθίζουμε μία στοίβα για 3'. Την απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα όταν φύγουν τα πολλά νερά ώστε να σουρώσουμε την επόμενη στοίβα, κ.ο.κ. Αφήνουμε τις στοίβες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη είτε τυλιγμένα σε μεμβράνη είτε σε polybag.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε τα βγάζουμε από την προηγούμενη μέρα, για να αποψυχθούν σε θερμοκρασία δωματίου και να φτιάξουμε τα ντολμαδάκια μας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου