Κανελα η θαυματουργη

"Η Αφροδίτη ήταν η πιο όμορφη γυναίκα, γι'αυτό και η κανέλα είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες" (Πολίτικη Κουζίνα)

Δύσκολες μέρες του μήνα και μετά από δύο γέννες, ακόμα τις πρώτες δύο μέρες συνήθως, ο πόνος δεν παλεύεται....Οκ υπάρχουν τα πονστάν. Αλλά μην τα λέω συνέχεια...πάντα προτιμώ φυσικά προϊόντα, όπου αυτά κάνουν δουλειά. Σας έχω λοιπόν το απόλυτο παυσίπονο για τους πόνους περιόδου.


Κ Α Ν Ε Λ Α



Βράζω ένα στικ κανέλας και πίνω το προϊόν με μία κουταλιά μέλι (γιατί έχω τάση προς τις γλυκές γεύσεις - το μέλι δε δρα στον πόνο, μπορείτε να την πιείτε και σκέτη).

Όμως την κανέλα τη χρησιμοποιώ και σε άλλες φάσεις σαν "φάρμακο" αλλά και για τις αρωματικές της ιδιότητες. Για να μαλακώσει πονόλαιμο, φαρυγγίτιδα, αλλά και σαν αποχρεμπτικό βράζω την κανέλα και ρίχνω αρκετό λεμόνι (το μισό ας πούμε). Επίσης ακούγεται ότι είναι αντιοξειδωτική (και άρα προφύλαξη από τον καρκίνο και τη γήρανση). Ισχύει; Ποιος μπορεί να ξέρει; Πάντως αν σας αρέσει, ρόφημα κανέλας με 1-2 κουταλιές μέλι λένε ότι κάνει καλό! (Το μέλι δεν το βράζουμε αλλά το διαλύουμε σε ζεστό, με το βρασμό χάνει τις ιδιότητές του).

Και φυσικά η κανέλα είναι και πολύ αρωματική. Κρεμάστε 2-3 ξυλάκια στο μπάνιο, μέσα σε τούλι στα συρτάρια, ρουφήξτε τη με τη σκούπα (τα έχουμε πει)... Ή κολλήστε ξυλάκια γύρω από κεριά για διακόσμηση και χειροτεχνία....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις