Λικέρ κούμ κουάτ της γιαγιάς Ειρήνης.

Υλικά.

1 κιλό κούμ κουάτ.
800γρ ζάχαρη.
750ml κονιάκ.
2 ποτήρια νερό.

Οδηγίες.

Πλένουμε καλά και χαράζουμε τα κούμ κουάτ σε διάφορα σημεία.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 3 εβδομάδες
σε ένα σκιερό σημείο.Δέν το σκεπάζουμε αεροστεγώς το αφήνουμε να παίρνει αέρα.
Μετά την περίοδο των 3 εβδομάδων βράζουμε τα 2 ποτήρια νερό προσθέτοντας την ζάχαρη μέχρι να
διαλυθεί εντελως περίπου για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο γυάλινο βάζο με το κούμ κουάτ και το αφήνουμε ακόμη μια
εβδομάδα στο σκιερό μέρος.
Βγάζουμε τα κούμ κουάτ και σουρώνουμε με διπλό τούλι βάζοντας το λικ;eρ σε ένα όμορφο
βάζο.

        
                                          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις