Κεφτεδάκια με μανιτάρια και σώς γιαουρτιού.

Υλικά.

700γρ άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες.
300γρ μανιτάρια λευκά.
Χυμός απο 1/2 λεμόνι.
1/2 ματσάκι μαιντανός.
100γρ ψωμί ολίκης άλεσης
100γρ γάλα.
2 σκελίδες σκόρδο.
1 κουτ.γλυκού κύμινο.
Αλεύρι για αλευρωμα.
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας.

1/2 κρεμμύδι.
700ml χυμός ντομάτας.
2-3 γαρίφαλα.
1 κου.σούπας ζάχαρη μαύρη.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού.

250γρ γιαούρτι στραγγιστό.
5 κουτ.σούπας γάλα.
Χοντρό αλάτι.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πάπρικα.

Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα.Το στύβουμε και κρατάμε το γάλα.
Περνάμε απο τρεχούμενο νερό τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά.Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το ψωμί.τα μανιτάρια,το σκόρδο,το μαιντανό,το κύμινο και το γάλα που μουσκέψαμε το ψωμί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα,τη ζάχαρη και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στην σάλτα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι πιλάφι.

                       


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις